EFS vill hjälpa människor att leva nära Jesus Kristus

EFS är en självständig missionsrörelse i Svenska Kyrkan. I Sverige är vi ca 16 000 medlemmar som har valt att gå samman i missionsföreningar. Vi har gjort det för att skapa sammanhang där man kan växa och mogna som människa och som kristen. Vår önskan är att göra Jesus känd, trodd, följd och älskad! EFS bekännelse är evangelisk-luthersk. Det betyder att evangeliet, det glada budskapet om Jesus Kristus, är det centrala i den kristna tron.

EFS bildades 1856 som en väckelserörelse inom Svenska Kyrkan. Redan 1861 beslutade EFS att börja med mission utanför Sverige. 1866 landsteg de första missionärerna på Afrikas östkust, i nuvarande Eritrea. Idag har EFS samarbetspartner i Eritrea, Etiopien, Indien, Malawi, Sudan och Tanzania.

Arken

EFS byggde Arken 1995, i samverkan med Svenska Kyrkan. Tidigare hade man haft fastigheten ”Hyddan” på Skönbergagatan. I området Alboga startade man verkasamhet i två radhuslägenheter tillsammans med Svenska Kyrkan, bl. a. öppen förskola. Lägenheterna blev för små och därför byggde man Arken. Idag har vi ett mångkulturellt gudstjänstliv för små och stora.

Noa fick uppdraget av Gud att bygga en Ark. Den skulle rädda hans familj och släkt, undan den stora floden. Vi vill att denna plats/Ark ska få sprida Guds kärlek och betyda liv och räddning för människor!

Vi flyttar verksamheten!!

Från och med augusti 2020 kommer EFS Arken att ha sin verksamhet i
Drothems kyrka och församlingshem.

Arkens lokaler kommer att vara uthyrda till kommunen för
förskoleverksamhet under en period framöver.

Vi önskar allt gott till barn, föräldrar och personal i Arkens lokaler
och säger tack till Söderköping St Anna församling som upplåter av sina
lokaler till EFS Söderköping.

Välkommen till vår verksamhet i Drothems kyrka och församlingshem.

Du är välkommen!

Relaterade artiklar